maanantai 6. tammikuuta 2014

Villan tuoksua

Tuftauksen jälkeen seuraavana tekniikkana oli huovutus.

Aloitimme villan kanssa työskentelyyn tutustumisen kokeilemalla kaavan päälle huovuttamista, eli ns. 3D-huovutusta. Piirsimme kaavan haluamastamme aiheesta maitotölkistä leikatulle kartongille (kestää hyvin kosteutta) ja sitten vaan kieputtamaan villaa kaavan päälle :-)

Yllätys, yllätys, että jälleen kerran valitsin aiheeksi kissan. Harmi, etten ottanut kuvia eri vaiheista, sillä tässä kuvassa työ on jo lähes valmis. Tähän vaiheeseen on päästy siten, että kaavan päälle kieputettiin mäntysuopa-vesiseoksessa kostutettua villaa useita kerroksia ja sen jälkeen työtä alettiin huovuttamaan aluksi varovasti ja huopumisen edistyessä voimakkaammin. Kun työ oli riittävästi huopunut, sille annettiin "kuuma-kylmä-sokkihoitoa" ja lopuksi huuhdeltiin loputkin saippuat pois. Tämän jälkeen työ leikattiin auki sopivasta kohdasta, kissan tapauksessa alareunasta. Sen jälkeen työ oli tarkoitus täyttää vanulla, jolloin siitä tulisi moniulotteinen. En ollut kuitenkaan ollenkaan tyytyväinen "täytettyyn kissaani" ja päätin tehdä työhön vähän lisäyksiä. Laitoin vanua ainoastaan pään täytteeksi ja neulahuovutin kissalle vähän enemmän päänmuotoja sekä hännän.

Tässä kissa valmiina. Myös silmät ja nenän tein neulahuovuttamalla. Kissa on alaosastaan ontto ja kestää siten pystyssä ihan itsestään.

Tämä oli hauskaa puuhaa!

2 kommenttia:

 1. Kiva kisu. Mitä sun omat liikkuvammat kissat tästä oikein sanoo? Tuommoisen voisi tehdä kahvakuulan päälle, ettei näyttäin niin tyhmältä. Siis se kuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne oikein sano mitään, kun ovat päässeet vain vähän nuuhkaisemaan :-)

   Hyvä idea, kahvakuulanpäällinen :-)

   Poista