maanantai 6. tammikuuta 2014

Kuviohuovutuksen kokeilua

Villan kanssa työskentelymme jatkui seuraavaksi kuviohuovutuksen kokeilulla. Tällä kertaa päätin olla valitsematta kissa-aihetta :-)

Löysin alunperin lyijylasityöhön tarkoitetun purjeveneen mallin täältä

Olen aiemmin kokeillut tasohuovutusta, joten ihan täysin uusi asia tämä kuviohuovutus ei minulle ollut, mutta tekniikka, jolla se toteutettiin, sen sijaan oli uutta. Mallikuva piirrettiin  ensin kuitukankaalle, joka kasteltiin mäntysuopa-vesiseoksessa ja sen jälkeen alettiin asettelemaan villaa kuvioiden mukaan käänteisessä järjestyksessä, eli valmiissa kuvassa edessä olevat kohdat ensin. Siinäpä olikin aivoille työtä! Onneksi harjoituskappaleeni oli niin yksinkertainen, että selvisin siitä ihan kohtalaisen hyvin. Aivan viimeiseksi kuva peitettiin taustavillalla (kuvassa valkoinen reunus) ja sen jälkeen päästiin läträämään vedellä ja mäntysaippualla sekä nuuhkimaan villan tuoksua. Kuva kasteltiin varovasti läpimäräksi ja sen jälkeen alettiin huovuttamaan käsin työtä hieroen, jälleen kerran ensin varovasti ja huopumisen edetessä voimallisemmin. Välillä työ käännettiin oikein päin, kuitukangas poistettiin ja sen jälkeen jatkettiin huovuttamista. Kun työ oli riittävästi huopunut, annettiin sille jälleen kerran sokkihoitoa, huuhdottiin ja aseteltiin kuivumaan .  Yllä olevassa kuvassa työni on kuivunut ja odottaa jatkokäsittelyä.

Työtä jatkettiin kirjomalla siihen yksityiskohtia. Olin ajatellut kirjomalla tehdä mallissa näkyvät ääriviivat, mutta se ei sitten miellyttänyt silmääni alkuunkaan, joten suunnitelmaa täytyi muuttaa jälleen kerran. Päädyin sitten kirjomaan kuvioita muliinilangalla, sitä kun löytyy varastoistani lukuisia eri sävyjä. Lopuksi pingotin työn puurimoista kasaamani kehyksen päälle. 

Ihan täysin tyytyväinen en työhön ole, mutta ehkä ensimmäiseltä harjoituskappaleelta ei voi liikaa vaatiakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti