maanantai 6. tammikuuta 2014

Kuviohuovutuksen "päätyö"

Harjoittelun jälkeen päästiin sitten itse asiaan, joka oli tehdä kuviohuovutus kokoa n. 45 x 50 cm, aiheena ympäristö.


Läksin etsimään aihetta itse ottamistani valokuvista ja tämän kuvan nähdessäni tiesin löytäneeni mallin työlleni. Kuvan talossa olen viettänyt useita lapsuuteni kesälomia ja noihin savolaismaisemiin liittyy monia mukavia muistoja: lämpimiä kesäpäiviä, lehmiä, kissanpentuja, kanoja, ahomansikoita, tuoksuva heinä heinäpellolla... tuossa vain muutamia.

Itse huovutusvaiheesta ei taaskaan ole kuvia, sillä kuvaaminen märillä mäntysaippuaisilla käsillä olisi ollut hieman hankalaa, mutta työjärjestys oli sama kuin edellisessä postauksessa kuvasin. Työn koko oli vain suurempi ja tällä kertaa villan asetteleminen "oikeassa järjestyksessä" tuotti todella päänvaivaa. Lisäksi talon väristä villaa ei ollut saatavilla, joten sen kohdalla jouduin tyytymään toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon.

Tässä työ huovutettuna ja kuivatettuna. Seuraavana vuorossa yksityiskohtien kirjominen.

Tässä työ valmiina kehykseen pingotettuna.

Yksityiskohta työstä: navetta (joka sijaitsee alapihalla ja näin ollen siitä näkyy vain yläkerta).

Työn nimi: "Lapsuuden kesämuisto"

Työskentelyaika: 14.11.-12.12.2013

Työn lähtökohta; kerro kuvasta: Huovutustyön aiheeksi saimme ympäristön ja sen pohjalta läksin etsimään sopivaa itse ottamaani valokuvaa, jota voisin työssä käyttää. Kuvan talo sijaitsee savolaismaisemissa, jossa olen viettänyt useita lapsuuteni kesiä.

Näitä työvälineitä käytin: -

Näitä materiaaleja käytin: Lampaanvilla, mäntynestesaippua + vesi, kuitukangas, puurima.

Minulle uutta oli: Villan asettelu kuitukankaalle siten, että valmiissa kuvassa edessä olevat kohteet tulevat työvaiheessa alimmaisiksi. "Esittävän kuvan" huovuttaminen.

Millaista työtä oli tehdä: Huovutus oli todella mukavaa. Kaikkien kuvan yksityiskohtien asettelu tuntui hieman hankalalta ja olisi vaatinut enemmän harjoitusta, että lopputulos olisi ollut parempi. 

Tekisin nyt työssäni toisin: Keskittyisin tarkemmin ja käyttäisin enemmän aikaa pieniin yksityiskohtiin, kuten ikkunoihin ja pensaisiin.

Työn onnistuminen, oma arvio työstä: Muutamia itseäni häiritseviä kohtia lukuunottamatta työ onnistui mielestäni hyvin. Erityisen tyytyväinen olen taivaaseen ja pihan suureen riippakoivuun.

Mitä muuta haluaisin kokeilla ko. käsityötekniikalla: Innostuin paljon kuviohuovutuksesta (sekä myös 3D-huovutuksesta) ja aion sitä varmasti jatkaa myöhemminkin. Taulujen lisäksi myös laukun tekeminen kiinnostaa.

5 kommenttia:

 1. Herranjestas! Meinasin juuri tuohon edelliseen huovutus työhön laittaa kommenttia ja hups! Tämä on ihan mielettömän upea! Kertakaikkiaan taitavasti tehty. Miten ihmeessä osaatkaan. Minä olisin erittäin tyytyväinen ihan kaikkeen tuossa työssä. En epäile hetkeäkään, ettetkö tekisi huovutushommia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle :-) Meillä oli hyvä opettaja.

   Poista
 2. Oletko koskaan kokeillut veteenliukenevaa kuitukangasta päälle ja alle. Minun blogisa on ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ohjelinkistä. Näyttää mielenkiintoiselta. Me käytimme myös kuitukangasta työssä, ei tosin veteenliukenevaa. Huovutettava kuvio piirrettiin kuitukankaalle ja sen jälkeen villat aseteltiin kankaalle kuvioiden mukaan, etualalla olevat ensin ja siitä "taaksepäin" edeten. Opettajamme, Heli Arvilommi, oli erikoistunut tähän tekniikkaan :-)

   Poista
 3. http://tilkkutaide.blogspot.fi/2013/03/huovutus-taulu-pollot.html
  katso tuosta minun blogiosoitteesta huovutus kuitukankaan avulla.

  VastaaPoista