keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tuftaustyön suunnittelua

Otsikosta voi jo päätellä, mistä tässä postauksessa kerron. Pinnan sommittelun jälkeen seuraava opittava aihe meillä on tuftaus. Se on itselleni aivan uusi käsityömenetelmä ja odotan innolla työhön tarttumista. Mutta sitä ennen se työ on tietysti suunniteltava. Olen itseasiassa tehnyt sitä jo pidemmän aikaa, sillä väritellessäni aiemmassa postauksessa esiintyneitä kissoja, sain idean tehdä vihdoinkin päällisen joitakin vuosia sitten puutyökurssilla tekemälleni eteisen penkille. Ja siihen tuftaus sopii oikein hyvin.

Tässä suunnitelmani penkinpäälliseen tuftattavasta kuviosta. Näyttää laiskuus iskeneen väritysvaiheessa, mutta oikeasti tuossa kohden aloin miettimään toista väriä vinoneliöihin (selittelyä...).

Sitten tunnustus: olen malttamaton hätähousu, kaikkea pitäisi saada kokeilla nyt ja heti. Mutta kun en omista tuftauslaitetta eikä minulla tietysti olisi ollut pohjakangastakaan, piti tyytyä siihen mitä on. Olen muutama vuosi sitten ostanut kapistuksen nimeltä punch needle, joka itse asiassa on minikokoinen tuftauslaite. Ja nukkekotiharrastajana päätin tietysti kokeilla tulevaa työtäni minikokoisena:

No joo, kyseessä on aivan ensimmäinen työni kyseisellä vekottimella ja jälki on sen näköistä, mutta on se ainakin sinne päin :-) Jos kaikki menisi aina niin kuin on suunnitellut, tuleva tuftaustyöni näyttäisi tältä, mutta vaan isommassa koossa ja toivottavasti vähän siistimpänä versiona. Mutta nyt kävikin sitten niin, että koululla olevat tuftauskehykset eivät olleet riittävän isoja päällistä varten, joten jouduin hieman muuttamaan suunnitelmaa. Siitä sitten seuraavassa postauksessa.

1 kommentti:

  1. Söpö pikkuinen mattonen. Kerran joillain messuilla melkein ostin tuon punch needlen, mutta onneksi jäi ostamatta. En usko, että olisin sitä ahkerasti käyttänyt, ainakaan en ole kertaakaan kaivannut. Odotellaan, minkälainen tulee isosta työstä.

    VastaaPoista